luni, 23 mai 2016

Carti spirituale

   Cărțile spirituale ne duc pe un tărâm fermecat. Tărâmul spiritualității și al dezvoltării spirituale. Rabbi Michael Laitman afirma că este dincolo de mintea umană înțelegerea esenței calităților spirituale, de total altruism și iubire, că însăși existența acestor sentimente este dincolo de înțelegerea noastră.


Lumea spirituală nu are un echivalent în lumea noastră. Deși sunt nenumărați oameni de știință ce vor să descifreze aceste taine, iar obiectivul studiilor lor este unul foarte clar, înțelegerea lor și a noastră asupra acestei lumi este una temporară. Ceea ce învățăm este sesizat de componenta spirituală a abilității noastre de a înțelege, care este constant reînnoită de Sus, ceea ce face ca un subiect pe care inițial îl înțelegem, poate părea mai târziu ca unul neclar, neînțeles. 

Cărțile cu un conținut spiritual, cu un text spiritual pot părea fie pline de un înțeles profund, fie în întregime fără sens, un text pe care nu îl înțelegem, care nu e clar.
Deși textul unor astfel de cărți poate fi unul destul de greu de citit, care mai mult ne face să fim confuzi în ceea ce privește această lume spirituală și nu putem percepe cum se înfățișează sau cum este construit și cum funcționează universul deoarece nu există analogii ale acestor concepte în lumea noastră, textul ne poate facilita primii pași către perceperea forțelor spirituale, iar el nu trebuie citit ca un tot, ci mai de grabă câte un paragraf până înțelegem cu adevărat ceea ce vrea să ne transmită.
Încercarea de a înțelege această lume spirituală este transpusă în nenumărate cărți de specialitate, special pentru cei ce vor să afle mai mult despre această lume, pentru cei ce vor să îi descopere tainele și să o înțeleagă.

Cărțile spirituale sunt abordate de psihologi, filosofi, personalizând acest tip de lectură pentru un anumit domeniu, explicând în diferite moduri și termeni specifici tot ceea ce încercăm să aflăm. Numeroși filosofi și psihologi, deși abordează uneori același subiect, lucrările lor sunt tratate din perspectiva domeniului din care au cunoștințe, oferindu-ne o amplă viziune asupra acelorași lucruri.

Omul este însetat de cunoaștere, de a afla cât mai multe, de a ști cât mai mult din fiecare domeniu de activitate, pentru toți cei care sunt interesați de aceste cărți spirituale și nu vreți să ratați oportunitatea de a descoperi cât mai multe informații și detalii despre tot ceea ce înseamnă spiritism, vestea bună este că aceste tipuri de cărți sunt numeroase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu